Mutabakat Mektubu Nedir?

İşletmelerde dönem sonları borç alacak bakiyelerini kontrol etmek amacı ile hazırlanan mutabakat mektubu, işletmeler arası anlaşma gereği hazırlanan bir formdur. Belli bir tarih aralığında işletme cari hesabındaki bakiyelerin yazıldığı mutabakat mektubu, karşılıklı olarak mutabık olup olmadığının netleşmesi için hazırlanır.

En Kolay Mutabakat Mektubu

Zamanın son derece kıymetli olduğu günümüzde müşteri ve tedarikçi sayısı fazla olan bir işletmenin her bir müşterisine klasik yöntemlerle mutabakat mektubu göndermesi ve takibini yapması oldukça zahmetli ve uzun bir süreçtir. Üstelik mutabakat mektuplarının ilgili kişiye ulaşıp ulaşmadığı hatta okunup okunmadığının takibi ise oldukça fazla zaman gerektirir.

İşletmelerin mutabakat süreçlerinde karşılaştığı sorunları profesyonel bir şekilde çözen ve süreç takibini yapan e-BABS, işletmelerin işini kolaylaştıran çalışma sistemi ile mutabakat süreçlerindeki zorlukların üstesinden gelmenizi sağlıyor.

Hızlı Mutabakat Yapmak Artık Çok Kolay

Mutabakat süreçlerini online yürütebileceğiniz bulut tabanlı online mutabakat programı olan e-BABS, hızlı, kolay ve güvenilir bir mutabakat programı olup ücretsiz üyelikle hemen kullanılmaya başlanabilir.

Ücretsiz olarak e-BABS hesabı oluşturduktan sonra hesabınıza yüklenecek olan ücretsiz kontörle programı denemeye başlayabilir, sonrasında kontör satın alarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

Excel veya metin formatında mutabakat verilerini topluca sisteme yükleyin, veri eşleştirmesini kısa sürede yaparak kullanmaya başlayın.

e-BABS ile bildirimleri otomatik olarak takip edebilir, müşterilere ücretsiz sınırsız hatırlatma bildirimleri gönderebilirsiniz.

Tek hesap üzerinden birden fazla işletmenizin mutabakat süreçlerinin yönetimini gerçekleştirebilirsiniz. Onaylanan ya da reddedilen mutabakat mektuplarını e-BABS üzerinden raporlayarak excel formatında çıktısını alabilirsiniz.

Barkodlu Kolay Mutakabat Mektubu İle Süreç Takibi Daha Kolay

e-BABS online mutabakat programında mutabakat mektuplarına barkod basılır. Böylece faksla yapılan geri dönüşlerin takibi çok kolaylaşır. Dosya yüklemenin ve güncellemenin hızlı olduğu sistemde mutabakat mektubu müşterilere pdf formatında ulaştırılabilir.

e-BABS ile mutabakat verilerinin kolayca filtrelenmesi, e-posta veya faks yolu ile müşterilere mutabakat mektubu gönderilebilmesi, mutabakatla ilgili müşterilerin yazdığı mesajları görüp cevap verilebilmesi, hızlı ve güvenilir bir mutabakat programı olan e-babs ile artık çok kolay. Müşterilerden gelen tutar bilgilerinin ve özel notların kayıt altına alındığı e-babs online mutabakat programında verilerin yetkisiz kişiler tarafından indirilmesine izin verilmez.